Fam van Beek Jonkheer van de Pollstraat 22 Nieuw-Vennep

Geheel volgens afspraak een schitterend resultaat

Vrijdag 14 september 2018 07:30 uur was het zover. Op het dak van onze nieuwbouwwoning kwam Multigevel met 5 man sterk een dakkapel plaatsen, met een breedte van ca 4,40m. De buitenzijde van keralit en uiteraard kunststof kozijnen en draai/kiepramen. Ook zitten er horren voor de draaikiepramen en verduisterende plisseé rolgordijnen in ons pakket. En wat zal dat een verschil gaan worden met het standaard dakraam!

In rap tempo gingen de pannen eraf en werden keurig opgestapeld in de tuin. Het bestaande dakraam werd netjes gedemonteerd zodat deze nog hergebruikt kan worden op een andere bestemming. Snel daarna werd er een extra verstevigingbalk aangebracht om de dakconstructie te ondersteunen en werd het gat in het dak flink groter.

De dakkapel werd helemaal op het dak in elkaar gezet, zodat kleine afwijkingen in dakconstructie en dakhelling mooi opgevangen konden worden.  De voorgemonteerde onderdelen pasten allemaal mooi en rond 12 uur begon de definitieve vorm zichtbaar te worden.

Na de lunch ging het afbouwen snel. Isolatie werd aangebracht, rond 14:00 uur werden de kozijnen gesteld en om 15:00 uurzaten alle ramen er ook in!  Na nog wat afwerking en opruimen van alle bouwafval en gereedschap was de klus om 16 uur geklaard. Alleen de dakdekker moest zijn kunstje nog komen doen.  De dakdekker was er rond 17:00 uur en heeft het dakleer, de daktrim en de regenwaterafvoer aangebracht.

De binnenafwerking doen we in eigen beheer, in combinatie met de rest van de zolder.
De hele dag was het mooi droog gebleven, en nadat de dakdekker klaar en vertrokken was kwamen de eerste regenspetters.  Direct een mooie test of het geheel waterdicht was. En dat was het natuurlijk ook !

Kortom, binnen een dag geheel volgens afspraak een schitterend resultaat. Dank jullie wel Multigevel! Wij zijn er super blij mee! en verbazen ons nog vaak over de enorme hoeveelheid ruimte en licht die deze aanpassing heeft opgeleverd.

Groet
familie Van Beek